Van 9 maart tot en met 7 april 2015 loopt een openbaar onderzoek naar een nieuw rooilijnplan voor de Oude Molenstraat. Wie wenst kan in deze periode de plannen inkijken op de dienst openbare werken, eerste verdieping, Molenhoekstraat 2 in Mol.

De rooilijn bepaalt de grens tussen het openbaar domein en de privépercelen. Het rooilijnplan van de Oude Molenstraat, vastgelegd door een Koninklijk Besluit, bestaat al meer dan 54 jaar. Voor het gedeelte tussen Ezaartveld en Ezaart is het plan op verschillende plaatsen achterhaald en niet realiseerbaar. Zo ligt de huidige rijbaan niet overal tussen de rooilijn en is de aansluiting met Ezaart veel te ruim. Daardoor worden negen huizen 'getroffen' door de bestaande rooilijn.

Nieuw plan
Met het uitwerken van een nieuw rooilijnplan wil het gemeentebestuur de rooilijnen in overeenstemming brengen met de realiteit. De minimale rooilijnbreedte voor de weginfrastructuur blijft overal behouden op 14 meter.

Tijdens de zitting van 23 februari keurde de gemeenteraad het nieuwe rooilijnplan voorlopig goed. Nadien volgt een openbaar onderzoek, waarna de definitieve vastlegging kan gebeuren. Tijdens het openbaar onderzoek kan je de plannen inkijken en eventuele bezwaarschriften of opmerkingen indienen. Dit doe je met een aangetekend schrijven naar het College van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol. Je kan je bezwaarschrift tegen ontvangstbewijs ook afgeven aan de balie van openbare werken.